Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Het Nederlandse Been

Vanaf de oprichting door Els Cats van Stichting de Benen Nemen (SDBN) heeft de stichting twee "benen" nl. een voor mensen met een amputatie in Nederland en een doelgroep in de 3e Wereld. Na 2009 richt SDBN zich voornamelijk  op de belangen van geamputeerde kinderen in de 3e Wereld. Wel organiseert SDBN jaarlijks een watersportdag op het eiland Robinson Crusoë op Loosdrecht van Sailwise.

Voor lotgenotencontact in Nederland, en overige informatie, verwijzen wij u graag naar de patiënten vereniging Korter maar Krachtig, of overige organisaties.
In het hoofdstuk Het Nederlandse Been kunt u lezen welke activiteiten de Stichting de afgelopen jaren heeft georganiseerd voor Nederlandse geamputeerden.

 

De patiëntenorganisaties zijn:

Patiëntenvereniging Korter maar Krachtig.

Vereniging voor geamputeerden is opgericht in september 2013, voor mensen met een amputatie en/of reductie van een of meerdere ledematen. De vereniging is bundeling van alle belangenorganisaties voor geamputeerden. Het doel van de vereniging is in de eerste plaats het behartigen van zowel de individuele- als collectieve belangen van deze groep. Daarnaast organiseert de vereniging contacten tussen ervaringsdeskundigen en  mensen die pas of nog moeten worden geamputeerd en geeft het informatie over diverse zaken waar mensen mee te maken krijgen als ze geamputeerd zijn en/of gebruik maken van een prothese.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.kortermaarkrachtig.com

 

Congenitale reductiedefecten en de BOSK

De Bosk zet zich in voor ouders van kinderen met een motorische handicap.

Congenitale reductiedefecten behoren tot de aandachtsgebieden van de BOSK.

Ook volwassenen met deze handicap kunnen bij de BOSK terecht.

Landelijk Bureau van de BOSK.

Postbus 3359

3502 GJ Utrecht

Telefoon 030 245 90 90

http://www.bosk.nl/

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

De werkgroep 'Op een ander been gezet'

Informatie voor kinderen met een aanlegstoornis van het been of een verworven amputatie.

http://www.bosk.nl/

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Dennis van der Zeijden Foundation

Deze stichting bevordert en helpt bij het (opnieuw) leren sporten met een handicap. Onder andere door het organiseren van clinics op divers gebied: Golven, Sledge Hockey, Watersporten etc.

Met de stichting Dennis van der Zeijden organiseert Stichting de Benen Nemen sinds een paar jaar een jaarlijkse watersportdag op het Robinson Crusoe eiland. (Zie www.sailwise.nl )

Voor actuele clinics zie www.dennisvanderzeijden.nl

 

Korter maar krachtig (Stichting)

Deze stichting beheert een website met een actief Forum voor en door mensen met een reductie defect (arm/been)

Daarnaast is er een uitgebreid digitaal kenniscentrum met allerhande informatie over been/arm prothesen.

Secretariaat
t.a.v. Appie Rietveld
Prinshendrikstraat 81
1501 AP Zaandam

www.kortermaarkrachtig.nl

voor het forum http://forum.kortermaarkrachtig.nl