Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Landelijke dag "Laat me lopen" 2007

Op zaterdag 17 november 2007 organiseerde Stichting De Benen Nemen haar landelijke contactdag "Laat me lopen" voor mensen met een beenamputatie. Dit vond plaats in Het Zalencentrum ’t Klooster in Vianen en het geheel werd op een vlotte manier aan elkaar gepraat door Niels van der Schaaff.

Het ochtendprogramma bestond uit een voordracht van Tom Bernard (Otto Bock) met een presentatie van prothesemogelijkheden en de toepassing ervan bij verschillende activiteitsgraden. De volgende spreker was Fred van der Hoogen van Ohio Willow Wood waarbij vooral ingegaan werd op de aanmeetmogelijkheden en het toepassen van elektronische registratie van activiteit in een protheseknie (de Sensor Knee).

In de workshop “vallen en opstaan” ging Jos Deckers als fysiotherapeut in op het belang van een goede valtraining. De aanwezigen werd gevraagd hoeveel keer zij vallen en of ze de oorzaak van dit vallen was. Aan de hand van een film werd getoond hoe een dergelijk trainprogramma eruit ziet. Vervolgens mochten de deelnemers onder begeleiding van de bewegingsagoog Ton Grendel zelf ondervinden hoe zij moeten reageren bij een (dreigende) valsituatie.

Na de de prima verzorgde lunch volgde de presentatie van de film “Like dophins can swim” (de titel komt uit de songtekst “Heroes” van David Bowie). Net als in het eerder verschenen boek “De Benen Nemen” van Els Cats, komen ook nu verschillende personen in beeld die betrokken zijn bij het aanmeten en leveren van een beenprothese. Centraal staat het verhaal van een jongen met een grote wens om te mogen zwemmen met dolfijnen en dat hij deze droom toch uit kan laten komen ondanks de belemmeringen die hierbij ondervindt. De regisseur van de film is Axel Wagenaar naar het scenario van Joost Schrickx. Het eerste exemplaar werd officieel overhandigd aan Simone Freling, ambassadeur van Stichting De Benen Nemen.

Hierna volgde de uitreiking van de trofee aan de Orthopedisch Instrumentmaker van het jaar. Uit de inzendingen die binnenkwamen heeft een jury een keuze moeten maken. De keuze is dit jaar gevallen op ing. Bob de Jong de Haas van OIM Amsterdam. Naast zijn vakkundigheid wordt hij ook geprezen om zijn omgang met gebruikers van beenprothesen en zijn kwaliteit om zaken vanuit een breder perspectief te bekijken.

Na de uitreiking volgde de afsluiting en droeg Els Cats haar functie als Voorzitter van Stichting De Benen Nemen, over aan Martin Zandt.

Foto Impressie 2007

Els Cats, Voorzitter van De Benen Nemen opent de Landelijke Contactdag.

Vice-voorzitter Hans van Mourik van de LVvG bedankt Els Cats voor haar werk voor de Stichting De Benen Nemen en van en voor de mensen met een beenamputatie in het algemeen. Ruim 21 jaar heeft zij lotgenotencontact gedaan.

 

 

Ir. Bob de Jong de Haas (OIM Amsterdam) ontvangt uit handen van de ambassadeur van de Stichting, Mw. Simone Freling, de Orthopedisch Instrumentmenmakerstrofee van 2007.

De vertrekkende Voorzitter Els Cats, samen met haar echtgenoot Louis ontvangen van de nieuwe Voorzitter Martin Zandt een bloemetje.