Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Orthopedisch Instrumentmakerstrofee

Orthopedisch Instrumentmakerstrofee    
De Orthopedisch Instrumentmakerstrofee, een initiatief van Stichting De Benen Nemen, wordt elk jaar uitgereikt aan een orthopedisch instrumentmaker. Zij zijn het immers die ons laten lopen. Omdat wij dit zeer waarderen zetten we jaarlijks een orthopedisch instrumentmaker in het zonnetje.

De Orthopedisch Instrumentmakerstrofee is een met de hand vervaardigd been van perspex, met daarin gegraveerd:

* het logo van Stichting De Benen Nemen;
* de titel: Beste Instrumentmaker van het betreffende jaar;
* de naam van de instrumentmaker.


Orthopedisch Instrumentmakerstrofee 2007

Op 1 september j.l. sloot de aanmeldingstermijn voor de Orthopedisch Instrumentmakerstrofee 2007.

Tijdens de drukke en succesvolle Landelijke dag 17 november 2007 werd ook de trofee aan de Orthopedisch Instrumentmaker van het jaar uitgereikt. Uit de inzendingen die binnenkwamen heeft een jury een keuze moeten maken. De keuze is dit jaar gevallen op ing. Bob de Jong de Haas van OIM Amsterdam. Naast zijn vakkundigheid wordt hij ook geprezen om zijn omgang met gebruikers van beenprothesen en zijn kwaliteit om zaken vanuit een breder perspectief te bekijken.

 


Simone Freiling (ambasadeur van Stichting De Benen Nemen) reikt de Orthopedisch Instrumentmakerstrofee uit aan Bob de Jong de Haas

De volgende prothesemakers zijn genomineerd:

* Art Kuyper - Velserbroek;
* Hans de Bos - Amsterdam;
* Johan Horst - Haren, Amsterdam;
* Bob de Jong - Amsterdam;
* De heer Runneboom - Haren.

Op 17 november 2007, was het dan zover. Tijdens de landelijke dag zal de Orthopedisch Instrumentmakerstrofee worden uitgereikt door mevrouw Simone Freling.

 


Orthopedisch Instrumentmakerstrofee 2006
Donderdag 26 oktober 2006 was het dan zover en kon Els Cats, Voorzitter van Stichting De Benen Nemen, de Orthopedisch Instrumentmakerstrofee overhandigen aan de heer Frans Rings, instrumentenmaker verbonden aan het Livit te Hoensbroek.

 


Orthopedisch Instrumentmakerstrofee 2005 

Image

Dhr. Joop van den Berg uit Ede is uitgeroepen tot Instrumentenmaker van het jaar 2005.

Op 29 november 2005 was er voor hem een feestje georganiseerd voor zijn naderende pensioen. Tijdens deze bijeenkomst overhandigde Els Cats, voorzitter van Stichting De Benen nemen hem de trofee.


Orthopedisch Instrumentmakerstrofee 2002

Image

Op 26 oktober 2002 werd tijdens een zeer gezellige en geslaagde lotgenotendag de Instrumentenmakers trofee 2002 uitgereikt.
Orthopedisch Instrumentmakerstrofee 2001


Image

Dhr. Frans van Zaanen was uitgeroepen tot Instrumentenmaker van het jaar 2001. De trofee werd op 15 oktober 2001 in Amersterdam uitgereikt door Els Cats, voorzitter van Stichting De Benen Nemen. Op de foto ziet U links dhr. Frans van Zaanen en rechts Els Cats.


 

 

 


Iedereen kan zijn of haar prothesemaker voordragen voor deze trofee!!
Schrijf in een brief of e-mail waarom uw instrumentmaker ‘Instrumentmaker van het jaar’ moet worden en hij of zij dingt mee naar de trofee.
Aanmeldingen voor de Orthopedisch Instumentenmakerstrofee van 2008 moeten uiterlijk op 1 september 2008 bij de Stichting binnen zijn.
Een jury zal de aanmeldingen beoordelen en de instrumentmaker van het jaar aanwijzen.

De juryleden zijn:
Mw. J.M.W. Cools, jeugdarts, Lelystad;
Dhr. L.J.B.M. Klaus, docent technische orthopedie, Dordrecht;
Mw. E.C.C. Cats, oud voorzitter Stichting De Benen Nemen, Lelystad.