Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Actiefwijzer Otto Bock

Op 20 maart 2004 organiseerde Otto Bock in samenwerking met Revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht de "Actief Wijzer", een informatieve dag voor mindervaliden. Deze dag stond bol van activiteiten.
De ontvangst was om 9.00 uur met koffie en thee, omstreeks 9.45 uur startte het programma. In de gymzaal boven werden in de ochtend diverse presentaties gegeven over tal van zaken: De beleving van hulpmiddelen, Techniek & Activiteit, Amputatie, bewegen & sport, wijzer actief met een hand-bewogen Rolstoel. In de orthopedische werkplaats was zowat een file ontstaan van mensen die de mogelijkheden geboden werd voor het proefpassen van een C-Leg, dit is een elektronische gestuurde Protheseknie. De ervaringen van de mensen die deze protheseknie hebben uitgeprobeerd waren zeer positief!

Info-Markt
Ook op de info-markt was tal van informatie te vinden. Otto Bock presenteerde een uitgebreide waaier aan producten vanuit de technische orthopedie en revalidatie. Hier waren de laatste ontwikkelingen te vinden op het gebied van been- en armprothesen, diverse orthesen en braces, opermerkelijke actiefrolstoelen, handige loophulpmiddelen, en de laatste nieuwe modellen -semi- orthopedische heren- dames- en kinderschoenen. Uiteraard was ook Stichting De Benen Nemen aanwezig met een stand waar met informatie over lotgenotencontact, onze projecten in de Derde Wereldlanden, etc. Tevens bestond de mogelijkheid tot aankoop van o.a. het boek "De Benen Nemen", tal van Brochures en folders, kaarten en artikelen uit de Derde Wereld. Daarnaast waren aanwezig de Stichting Rolstoelmeerdaagse, deze stichting organiseert van 20-22 Mei de Rolstoelmeerdaagse in Deurne, voor handbewogen Rolstoellers, handbikers & Wheelers. De Stichting Rolstoeldansen Nederland, deze Stichting gaf aan het einde van de middag een leuke demonstratie rolstoeldansen o.l.v. Sandra Kuipers en Ed van der Wal.

Verder waren ook Orthobode en de NEBASNsg met een stand aanwezig op de infomarkt.

Sportactiviteiten
Er werden tal van demo's gegeven van sportieve activiteiten, zoals Tafeltennis, Zittvolleybal, het klimmuur onder begeleiding van een professionele trainer, Rolstoeltennis en Hockey. De bezoekers van de 'Actief wijzer' konden deelnemen aan al deze activiteiten. Kortom, voor mensen die op zoek zijn naar 'hun' nieuwe sport was er informatie genoeg te vinden over wat de mogelijkheden zijn op sportgebied voor mensen met een handicap.

Veel bezoekers deden actief mee aan de sport demo's en voor degenen die net dat beetje meer actie wilden, bestond de mogelijkheid om via een touw vanaf de eerste verdieping naar de begane grond in de gymzaal te 'glijden'.