Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

One fine day 2003

Een onvergetelijke dag op het Markermeer

Op zondag 15 juni 2003 werden de kinderen van de Stichting De Benen Nemen voor het tweede achtereen volgende jaar uitgenodigd door de Stichting One Fine Day om dit maal mee te varen op de driemaster de Abel Tasman i.p.v de My Fair Lady die normaal-gesproken voor de Stichting vaart. Vanuit Lelystad gingen we over het Markermeer richting Volendam. De Abel Tasman is een barkentijn, wat staat voor een driemast zeilschip, waarvan de fokkenmast (voormast) volledig vierkant getuigd is. De grote en de bezaansmast zijn langsgetuigd (dus met giek, gaffel en topzeilen. De kinderen werden ingezet bij het hijsen van de zeilen en om de beurten mocht er tijdens de tocht gestuurd worden. Stichting De Benen Nemen zet zich in voor mensen met een beenamputatie, zowel in Nederland als in de Derde Wereld. In Nederland voorziet de Stichting in lotgenotencontact, voorlichting en belangenbehartiging. Voor de Derde Wereld is de Stichting momenteel druk doende een orthopedische werkplaats in te richten in Benin (West-Arika). Dit jaar worden er 10 beengeamputeerde kinderen in het Nyabondo Centre in Kisumu Kenia geholpen aan een nieuwe beenprothese. Stefan (16), Jetse (12), Derk(10) en Douglas (10) hadden samen met hun ouders en broertjes en zusjes een hele fijne dag.
De dag werd mogelijk gemaakt door de Stichting One Fine Day, die nog 6 andere Stichtingen voor gehandicapte kinderen had uitgenodigd voor deze dag.

De Stichting “One Fine Day” is tot stand gekomen op initiatief van Dhr. Jan van Klaveren uit Hoorn. Na drie hartoperaties van zijn zoon Alex, en een bijna fataal verkeersongeval op de koop toe, besloot Jan zijn plantenkwekerij te verkopen en zijn leven anders in te richten. Net voor het nemen van deze stap had Jan een verwaarloosd zeiljacht gekocht. Dit schip, de My Fair Lady, stelde Jan belangeloos ter beschikking aan minder valide en/ of hulpbehoevende kinderen. Op deze manier kwam er destijds ook een invulling voor zijn zoon Alex, die de schipper werd op dit prachtig gerestaureerde zeiljacht. Al snel bleek dat hiervoor een organisatie vereist was, waar veel werk in moest worden verzet zoals o.a. het naleven van alle wettelijke verplichte veiligheidseisen, het werven van sponsoren en het samenstellen van groepen. Dit is dan ook de reden dat er een Stichting in het leven geroepen is onder de naam “One Fine Day”.

Stichting One Fine Day is opgericht met als doel het organiseren van een gratis, volledig verzorgde dag met een zeilschip voor minder valide en/of hulpbehoevende kinderen tussen de 6 en 18 jaar, eventueel mede voor gezinsleden of verzorgers. Door middel van sponsoring bekostigt de Stichting het gebruik van een schip en de daarbij behorende kosten zoals o.a. zwemvesten, brandstof, verzekering, catering en een leuke verassing voor de kinderen tijdens de tocht. Momenteel wordt er gewerkt aan een groter en beter aangepast schip dat vanaf mei 2004 gaat varen voor minimaal 30 kinderen (excl. familie/ verzorgers). Bovendien bestaat dan de mogelijkheid om kinderen met rolstoelen aan boord te ontvangen. Sponsors voor deze dag waren de Hema en Albert Heijn uit Hoorn, die voor het eten zorgde. Albert Heijn Kempenaar uit Lelystad verzorgde het drinken. Namens allen heel hartelijk dank hiervoor, waardoor de kosten voor de Stichtingen laag bleven.One fine day 2002
De zeiltocht "One Fine Day" heeft plaatsgevonden in juli 2002. Stichting De Benen Nemen stelde al haar jonge donateurs in de gelegenheid zich aan te melden voor de geheel verzorgde gratis zeiltocht op het IJselmeer. De klassieke zeiljacht vertrok vanuit Hoorn. dag genoemd worden.