Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Stichting De Benen Nemen brengt kinderen met amputatie in beweging.

Stichting De Benen Nemen is opgericht op 28 mei 1999. De organisatie bestaat geheel uit vrijwilligers. Stichting de Benen Nemen biedt hulp aan kinderen met een beenamputatie in ontwikkelingslanden. Op de website vindt u een overzicht van de projecten die wij ondersteunen. Wij steunen voornamelijk projecten in gebieden die buiten het gezichtsveld van grote hulporganisaties vallen. Uw steun is welkom! U kunt ons eenvoudig steunen met een donatie op NL05 INGB 0008287222.

Nieuw project gestart in Kenia

werkplaats 1Vlak voor de zomer heeft Stichting De Benen Nemen een nieuw project in Kenia omarmt. Het AIC Kajiado Child Care Center. zal, met de financiele bijdrage van Stichting De Benen Nemen, een kleine werkplaats opzetten waar ze prothese kunnen maken voor de kinderen van het centrum, maar ook voor kinderen uit de buurt. In een videocall met directeur Duncan hebben we het projectplan doorgenomen en vertelde hij over het kindercentrum en de huidige situatie. Het was indrukwekkend om van de directeur te horen hoe zij, met de beperkte middelen die ze hebben, elke dag weer klaar staan voor de kinderen die dat zo hard nodig hebben. De eerste fase van het project betreft het gereedmaken van de werkplaats en het inkopen van de juiste machines en materialen. Marieke Ponzo is voor SDBN de contactpersoon die het project aangedragen heeft en zal monitoren.