Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Stichting De Benen Nemen brengt kinderen met amputatie in beweging.

Stichting De Benen Nemen is opgericht op 28 mei 1999. De organisatie bestaat geheel uit vrijwilligers. Stichting de Benen Nemen biedt hulp aan kinderen met een beenamputatie in ontwikkelingslanden. Op de website vindt u een overzicht van de projecten die wij ondersteunen. Wij steunen voornamelijk projecten in gebieden die buiten het gezichtsveld van grote hulporganisaties vallen. Uw steun is welkom! U kunt ons eenvoudig steunen met een donatie op NL05 INGB 0008287222.

Nieuws uit Rwanda

Van onze partner organisatie Liliane Fonds hebben we een update gekregen over het project in Rwanda. Dit 5 jaren project heeft meerdere belangrijke doelstellingen, inrichting werkplaats, opleiding prothesemakers en lobby bij overheid enfoto opening opleidingscentrumaccreditatiecommissie. Inmiddels is de werkplaaats bij de universiteit klaar en in gebruik genomen. De minister van gezondheid heeft de werkplaats officieel geopend. Daarnaast is, met de financiele steun van Stichting De Benen Nemen, een groep van 17 Prothese en Orthese makers (P&O makers) van acht verschillende ziekenhuizen en werkplaatsen getraind in vier zogenaamde ‘lage kosten technologieën’. Met deze technieken kan je met weinig en goedkope middelen een goede prothese maken die kort gebruikt hoeft te worden. De studenten hebben een vooropleiding gevolgd, maar konden nog weinig praktijkervaring opdoen. Simpelweg omdat de voorzieningen er niet waren. Nu kunnen de studenten terecht in de nieuwe werkplaats bij de universiteit om het gestudent Modesteleerde direct in de praktijk te oefenen. We zijn trots op deze vooruitgang. Afgebeeld is student Modeste in de werkplaats.