Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Stichting De Benen Nemen brengt kinderen met amputatie in beweging.

Stichting De Benen Nemen is opgericht op 28 mei 1999. De organisatie bestaat geheel uit vrijwilligers. Stichting de Benen Nemen biedt hulp aan kinderen met een beenamputatie in ontwikkelingslanden. Op de website vindt u een overzicht van de projecten die wij ondersteunen. Wij steunen voornamelijk projecten in gebieden die buiten het gezichtsveld van grote hulporganisaties vallen. Uw steun is welkom! U kunt ons eenvoudig steunen met een donatie op NL05 INGB 0008287222.

Beleidspunten Stichting de Benen Nemen voor 2018-2019:

tav het Nederlandse been van SdBN:

  1. Het organiseren van een jaarlijks watersportevenement op Loosdrecht. We doen dit in samenwerking met de vereniging Korter maar Krachtig en de Dennisvanderzeijden Foundation. Door tijdige aankondiging van dit evenement bij potentiële deelnemers uit onze doelgroep (Mensen met een beenamputatie) , krijgt deze voorrang bij de inschrijving.
  2. Het doorverwijzen van mensen met een beenamputatie in Nederland naar de patiëntenvereniging Korter maar Krachtig voor informatie en lotgenotencontact.

tav het Derde wereld been van SdBN:

  1. Het blijven stimuleren van het gebruik van de orthopedische werkplaats in Nyabondo te Kenia door kinderen met een beenamputatie.
  2. Het financieren van nieuwe projecten met bestaande samenwerkingspartners oa in Vietnam en Kameroen.
  3. Het zoeken naar nieuwe samenwerkingspartners voor het starten en ondersteunen van een project. Deze samenwerkingspartners moeten ter plaatse aanwezig zijn voor de begeleiding en uitvoering. Ook moet de locale bevolking (op termijn) eigenaar worden van het project.