Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Stichting De Benen Nemen brengt kinderen met amputatie in beweging.

Stichting De Benen Nemen is opgericht op 28 mei 1999. De organisatie bestaat geheel uit vrijwilligers. Stichting de Benen Nemen biedt hulp aan kinderen met een beenamputatie in ontwikkelingslanden. Op de website vindt u een overzicht van de projecten die wij ondersteunen. Wij steunen voornamelijk projecten in gebieden die buiten het gezichtsveld van grote hulporganisaties vallen. Uw steun is welkom! U kunt ons eenvoudig steunen met een donatie op NL05 INGB 0008287222.

SDBN draagt bij aan groot, ambitieus project in Rwanda

In Rwanda is de situatie voor diegene die hun be(e)n(en) missen heel moeilijk. Het land heeft gebrek aan goed opgeleide orthopedische instrumentmakers, goede opleidingscentra en goed ingerichte werkplaatsen. Een aantal organisaties hebben daarom de handen ineen geslagen en samen een 5-jarig project opgezet om hierin verbetering te brengen. Het project is ambitieus, maar de projectleiding is gedreven en vastbesloten van het project een succes te maken. Zo zet het Liliane Fonds haar kracht op het gebied van projectmanagement in, levert Livit Orthopedie praktische kennis en draagt oa Stichting De Benen Nemen financieel bij. Samen maken we een duurzame verbetering mogelijk en zullen duizenden kinderen maar ook volwassenen in een achterstandsituatie voorzien kunnen worden van de prothese die zij nu ontberen en kunnen zij weer meedoen in de maatschappij. Tevens zal door lobby bij de overheid en bij de internationale accreditatiecommissie geprobeerd worden om de opleiding te certificeren. Alles gericht op duurzaam succes. Een prachtig project vinden wij. 

Prothese

Rwanda