Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Stichting De Benen Nemen brengt kinderen met amputatie in beweging.

Stichting De Benen Nemen is opgericht op 28 mei 1999. De organisatie bestaat geheel uit vrijwilligers. Stichting de Benen Nemen biedt hulp aan kinderen met een beenamputatie in ontwikkelingslanden. Op de website vindt u een overzicht van de projecten die wij ondersteunen. Wij steunen voornamelijk projecten in gebieden die buiten het gezichtsveld van grote hulporganisaties vallen. Uw steun is welkom! U kunt ons eenvoudig steunen met een donatie op NL05 INGB 0008287222.

Help Beatrice uit Oeganda op de been.

Stichting de Benen Nemen kreeg onlangs een bericht over Beatrice. Zij is aangereden, en haar been is hierdoor geamputeerd. Gelukkig is ze vol goede moed. Ze vindt nu haar weg door te "lopen" op houten krukken.

Wij willen haar graag ondersteunen bij haar verdere revalidatie. Alleen is de dichtstbijzijnde orthopedische werkplaats op 150 km afstand. Daarnaast is er geen ziektekostenverzekering in Oeganda.

Helpt u mee? Dan kunnen we er voor zorgen dat Beatrice in 2019 nog steviger in haar schoenen staat. Dit voorkomt ook dat haar jonge lichaam scheef gaat groeien door het lopen met krukken.

Kaart Oeganda

Op de kaart kunt u zien hoe ver Beatrice op krukken moet reizen om in Kumi te komen. Daar kan een beenprothese worden aangemeten.