Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Stichting De Benen Nemen brengt kinderen met amputatie in beweging.

Stichting De Benen Nemen is opgericht op 28 mei 1999. De organisatie bestaat geheel uit vrijwilligers. Stichting de Benen Nemen biedt hulp aan kinderen met een beenamputatie in ontwikkelingslanden. Op de website vindt u een overzicht van de projecten die wij ondersteunen. Wij steunen voornamelijk projecten in gebieden die buiten het gezichtsveld van grote hulporganisaties vallen. Uw steun is welkom! U kunt ons eenvoudig steunen met een donatie op NL05 INGB 0008287222.

Orthopedische werkplaats in Djibouti

Met de Nederlandse Ali Douali is Bart Griffioen van Stichting de Benen Nemen naar de ambassade van Djibouti gereisd om de bouw van een eigen orthopedische werkplaats in dat land te bespreken. Ali is afkomstig uit Djibouti en heeft ons er op gewezen dat er momenteel geen functionerende werkplaats in het land is.

De ambassadeur vertelde dat er vroeger een werkplaats was die door Franse instrumentmakers werd bemand. SdBN wil deze werkplaats nieuw leven inblazen. Onze voorwaarde hiervoor is dat deze bemand wordt door instrumentmakers uit Djibouti zèlf. Uit onze ervaring met eerdere projecten weten we dat deze manier wel werkt. Uiteraard is het beter als de plaatselijke bevolking zelf bijdraagt aan het succes.

SdBN wil een financiële en organisatorische bijdrage leveren aan de opzet van deze werkplaats.