Acties tbv

Stichting de Benen Nemen

Namens de kinderen met een beenamputatie uit de Derde Wereld willen iedereen bedanken voor de acties. Ook actie houden voor de stichting [klik hier]

NU doneren

kleine bedragen voor ons

van grote waarden.

UW STEUN IS WELKOM

of steun ons zo

Bekijk de trailer van voorlichtingsfilm voor Stichting de Benen Nemen over hoe het is om te leven met een been-prothese. 

Belangstelling voor de hele film [klik hier]

Een oven voor Nikki

Tijdens het bezoek dat Els Cats, de voorzitter van de Stichting De Benen Nemen aan Benin bracht, ontdekte zij dat er een orthopedische werkplaats aanwezig moet zijn, wil je beengeamputeerden kinderen helpen. Zo'n werkplaats was er niet in Nikki, in Benin.

De Benen Nemen heeft ervoor gezorgd dat er een oven is gekomen in de orthopedische werkplaats van Nikki.

Na veel inspanningen en omzwervingen is de oven in Nikki bezorgd.
In februari 2005 heeft de stichting onderstaande brief ontvangen:

Bénin, Parakou, 25 février 2005

Dk. Lazare K. HOUEFONDE
Verantwoordelijke van
centre d'appareillage
Et de rééducation fonctionnelle (CAORF)
Te Parakou / Bénin

"Ik heb de eer u te melden dat de oven van het merk OTTO BOCK, die u hebt aangekocht en geschonken hebt aan het CAORF en die eindelijk is afgeleverd aan de haven door het ministerie van publische gezondheid. Dit alles was mogelijk dank zij de persoonlijke interventie van Dk MAMA
SIKA, verantwoordelijke van ontwikkelings associatie te NIKKI. Deze is juist benoemd tot minister van binnenlandse zaken".

"In naam van gans het team van het CAORF, bedank ik u en hoop ik dat onze samenwerking nog lang zal duren".
"Ik wil u bedanken voor de medewerking die u hebt verleend in verband met het oplossen van het probleem met de oven. Bijgevoegd bij deze brief vind u foto's van de oven, getrokken in het atelier van ons centrum met de techniekers".

Hélene HACHEZ en Lazare K. HOUEFONDE